onsdag 19 augusti 2009

Hiss

Bild: Google. (Ordning i hissen ska det va- herreguuuud!

Jag har en "tvångstanke"-störning-hangup beträffande hissåkning.
Jag anser att det är en självklarhet att man, då man ska åka hiss, annonserar sin destination med exempelvis "pil ner" om man vill åka ner (och "pil upp" om man vill åka upp, självklart).
Dessvärre har jag en bekantskapskrets som alltsomoftast skiter i detta och bara slentriantrycker i väntan på hiss. Utan någon somhelst eftertanke.

Jag: (irriterat) Va gööör du?
Bekantskap: Vad?
Jag: (med Prussiluskan-tantröst) Du tryckte pil upp, vi ska ner.
Bekantskap: Och?
Jag: Jag tycker bara att man kan annonsera vart man ska helt enkelt.
Bekantskap: Vaddå? Så du tror att hissen blir sur nu eller?"Hallå ni står på tvåan och tryckte upp men ska ner, INTE okej...nu skiter ja it"?
Jag: Näääe (tänker ja! Tänk om hissen är vän av ordning. Då står vi där, kanske får ta trapporna eller gud bevare; blir utskällda av hissen som bara: MEN SKÄRP ER, ni underlättar inte mitt arbete direkt, hur fan tror ni jag har det?? Och ni bara krääääver att ja ska åka hit och dit utan någon somhelst rim och reson, och så börjar hissen gråta för den har PMS och ja ni vet...)

Idag inträffade en sån där traumatisk hissgrej igen.

Vi kliver in i hissen och jag trycker på B.

Bekantskap (samma): Men ååååå din sopa vi ska ju till K.
Jag: Ja just ja (lätt stressad)
Hissen stannar på B
Jag: Du måste öppna dörren nu så att hissen tror att nån går ur (tänker: lura hissen fort som fan nu så han inte tror det var en busringning, DET VA JUNTE MENINGEN)
Bekantskap: Ja veeeeeeeeet! (petar upp dörren)
Jag: Puh vilken tur (börjar asgarva) Om du inte öppnat dörren hade vi typ stått här hela dagen i väntan på någon utifrån som skulle åka.
Bekantskap: (bryter också ihop av skratt) Jaaaaaaa! Och när den personen väl kom skulle vi bara: Ååååå, äntligen!! Vi har väntat i 2 timmar! Vi tryckte fel och vi har ju ingen täckning på mobilen härinne.

Sen garva vi åt det hela lunchen...Eller mest ja...Och lite på eftermiddagen skrattade jag åt det också. Det ÄR så himla jobbigt när scenarior spelas upp i huvudet på det sättet. Can´t let go.

Vad mig anbelangar kan man kliva över gränser rätt duktigt och ha glorian som strypsnara runt halsen rätt vare är men var snäll mot hissarna hörrni.... Annars kanske karma kommer och biter er i röven och det vill ni ICKE! Det måste finnas gränser för överträdelser tycker jag. Elevators är också people, typ!

PS. Jag är fortfarande lite sur på hyllan från helvetet så det inlägget har tagit paus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar